Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Gryta med tofu och kikärter

Ingredienser

4 port.

2 sötpotatisar

200 g tofu

1 tsk Kockens chilimix

200-300 g bladspenat

Olivolja till stekning

1 lime i klyftor

3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 msk färsk ingefära

1 msk Kockens curry

1 tsk Kockens paprika

1 tsk Kockens Garam Masala

2 krm Kockens cayennepeppar

1 tsk Kockens chilipulver

400 g kokta kikärter, egna eller färdiga på burk

1 burk cocktailtomater

Salt och olivolja

Instruktioner

1. Skär den skalade sötpotatisen och tofun i 2 cm stora bitar.

2. Stek sötpotatisen i 10 minuter. Lägg i tofun, en hackad vitlöksklyfta och chilimixen. Låt detta steka 2 minuter. Salta lätt och ställ åt sidan.

3. Skala och hacka schalottenlöken och den andra vitlöksklyftan. Fräs dessa med resterande torra kryddor.

4. Skölj av kikärtorna och blanda ner dessa med tomaterna i fräset. Tillsätt vatten och salt låt sjuda i cirka 15 minuter.

5. Hetta hastigt upp sötpotatisen och tofun med bladspenat i stekpannan.

6. Häll detta över grytan och servera limeklyftor.

Tips! För att ge tofun extra smak så är det gott om den marineras innan den steks.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!