Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillade grönsaker/fetaost

Ingredienser

ca 6 bufféportioner

3 paprikor i olika färger

2 mindre squash

2 sommarmorötter

1 litet knippa färsk gul lök

1 litet knippa färsk rödlök

salt och Kockens vitpeppar

 

150 g fetaost

ca 2 dl valfri olja (raps/oliv)

1 fint riven vitlöksklyfta

ca 2 tsk Kockens vitlökspeppar

Instruktioner

1. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i grova bitar och klyfta löken så att den ändå håller ihop vid basen/roten.

2. Lägg grönsakerna glest på en bakpappersklädd plåt, ringla över lite olja och blanda samman så att alla ytor täckts med olja. Strö över salt och nymald peppar. Stek dem i 225 °C i ca 20 minuter tills de mjuknat något, men ändå har lite spänst kvar. Låt svalna.

3. Blanda olja med färsk vitlök och vitlökspeppar. Tips: Ersätt vitlökspeppar med Kockens pepparmix om du vill ha mindre vitlökssmak.

4. Varva grönsakerna med tärnad fetaost och häll på kryddoljan. Blanda lätt, vänd och snurra burken så grönsakerna täcks med olja.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!