Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillad laxfilé med chili Ancho

Ingredienser

4 port.

800 g -1 kg mittbit laxfilé med skinn, utan ben

1 ½ -2 tsk Kockens citronpeppar

1 tsk Kockens chili Ancho

fint rivet skal från ½ citron

1 msk Kockens rosépeppar

Tillbehör

Ex: kokt färskpotatis, valfri smaksatt crème fraiche, rostad potatissallad eller pastasallad

Instruktioner

Låt laxen bli rumstempererad. Strö över citronpeppar och chili ancho.

Grilla laxbiten i dubbelt grillgaller med köttsidan först nedåt. Grilla tills den har fått fin färg. Vänd sedan med skinnsidan nedåt. Strö över krossad rosépeppar och citronskal och grilla den färdig. Alternativ är att grilla laxen i grillfolie.

Servera tillsammans med valfritt tillbehör.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?