Putsa och gnid in köttet med kryddorna och låt dra i ca 30 min. Grilla köttet tills det blir precis genomstekt, kärntemperatur 68–72 °C beroende på vilket kött. Lägg köttet att vila i folie en stund innan servering. Det går också bra att bryna köttet runt om i panna med olja/smör och eftersteka i ugn på 125–150 °C.
Potatissallad
Skrubba potatisarna rena och dela dem om de är stora. Lägg dem på bakpappersklädd plåt, ringla olja över och blanda. Krydda lätt med salt och peppar, sätt in dem i ugnen i 225 °C i ca 20 min. Skär av de nedre delarna på sparrisen och dela i mindre bitar, klyfta rödlöken och skär fänkålen i skivor. Ta ut plåten med potatisen och fördela över hela tomater, sparris, rödlök och fänkål. Sätt in plåten i ugnen ytterligare 10–12 min. Blanda ingredienserna till dressingen och häll denna sedan över potatis och grönsaker. Skär upp köttet och servera den ljumma potatissalladen till.