Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillad ananas med kolasås

Ingredienser

1 stor färsk ananas

Kolakräm

1 dl socker

3 dl vatten

½ dl sirap

2 tsk Kockens Potatismjöl

½ tsk vaniljsocker

Instruktioner

Börja med kolakrämen. Smält sockret i en stekpanna. Skaka pannan några gånger, men rör inte eftersom sockret då lätt klumpar sig. När sockret smält och blivit ljusbrunt hälls vattnet i. Tillsätt sirapen och låt koka upp. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i pannan. Låt koka upp. Ta pannan åt sidan och smaka av med vaniljsockret. Låt krämen kallna. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i skivor. Grilla skivorna i ugn, på utegrill eller i grillpanna.

Servera de nygrillade ananasskivorna med kall kolakräm till och eventuellt vaniljglass.

Tips: Om det inte finns färsk ananas kan skivad från burk användas. 1 burk à ca 800 g är lagom

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?