Recept av: @glutenfriagodsaker

Glutenfria pepparnötter


Ingredienser

ca 30 stycken

100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
10 g (1/2 msk) ljus sirap
30 g (1/2) uppvispat ägg
1 tsk Kockens kanel malen
1/2 tsk Kockens ingefära malen
1/2 tsk Kockens kryddnejlika malen
1/2 tsk Kockens kardemumma malen
1 tsk Kockens bikarbonat
200 g (3 3/4 dl) Lailas blå mjölmix
15 st skållade, skalade och halverade sötmandlar till garnering

Tillagning

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt i en bunke.
  2. Tillsätt ägg och blanda ihop ordentligt.
  3. Rör ner kryddorna tillsammans med mjölmixen blandad med bikarbonat.
  4. Arbeta ihop degen och dela den i 30 delar.
  5. Rulla till bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en mandelhalva i varje kaka.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: