Glutenfria pepparnötter

Ingredienser

ca 30 stycken

100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
10 g (1/2 msk) ljus sirap
30 g (1/2) uppvispat ägg
1 tsk Kockens kanel malen
1/2 tsk Kockens ingefära malen
1/2 tsk Kockens kryddnejlika malen
1/2 tsk Kockens kardemumma malen
1 tsk Kockens bikarbonat
200 g (3 3/4 dl) Lailas blå mjölmix
15 st skållade, skalade och halverade sötmandlar till garnering

Instruktioner

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt i en bunke.
  2. Tillsätt ägg och blanda ihop ordentligt.
  3. Rör ner kryddorna tillsammans med mjölmixen blandad med bikarbonat.
  4. Arbeta ihop degen och dela den i 30 delar.
  5. Rulla till bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en mandelhalva i varje kaka.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?