Recept av: @anna_winer

Glutenfria pepparkaksflarn

0/5 (1)


Ingredienser

ca 30 stycken

60 g veganskt smör, mjukt

0,5 dl sötning i ströform

0,5 dl fibersirap

1,75 dl Lailas blå Mjölmix

0,5 tsk Kockens bikarbonat

2 tsk Kockens pepparkakskryddor

100 g choklad, vegansk & sockerfri

Tillagning

  1. Vispa smör, sötning och sirap fluffigt.
  2. Blanda samman mjölmixen, bikarbonat och pepparkakskrydda.
  3. Hacka chokladen grovt.
  4. Blanda samman allt till en lös deg och låt vila övertäckt i kylen minst 2 timmar.
  5. Ta ut en tredjedel av degen åt gången. Klicka upp degen glest på en plåt (ca 10 små bollar) och grädda gyllene på 175 grader i cirka 10 minuter, de flyter ut mycket! Forma till direkt efter ugnen med en pepparkaksform för att få helt jämna kakor. Låt sedan svalna helt och upprepa med resten av degen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: