Glutenfria pepparkaksflarn

Ingredienser

ca 30 stycken

60 g veganskt smör, mjukt

0,5 dl sötning i ströform

0,5 dl fibersirap

1,75 dl Lailas blå Mjölmix

0,5 tsk Kockens bikarbonat

2 tsk Kockens pepparkakskryddor

100 g choklad, vegansk & sockerfri

Instruktioner

  1. Vispa smör, sötning och sirap fluffigt.
  2. Blanda samman mjölmixen, bikarbonat och pepparkakskrydda.
  3. Hacka chokladen grovt.
  4. Blanda samman allt till en lös deg och låt vila övertäckt i kylen minst 2 timmar.
  5. Ta ut en tredjedel av degen åt gången. Klicka upp degen glest på en plåt (ca 10 små bollar) och grädda gyllene på 175 grader i cirka 10 minuter, de flyter ut mycket! Forma till direkt efter ugnen med en pepparkaksform för att få helt jämna kakor. Låt sedan svalna helt och upprepa med resten av degen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?