Recept av: @glutenfriagodsaker

Glutenfria fröfrallor

5/5 (1)


Ingredienser

12 stycken

50 g jäst
400 g (4 dl) mjölk (går att byta ut mot vatten)
30 g (1 1/2 msk) ljus sirap
1 tsk salt
50 g (1/2 dl) rapsolja
60 g (1 dl) solroskärnor
30 g (1/2 dl) pumpakärnor
15 g (1 1/2 msk) linfrön
5 g (1/2 msk) chiafrön
480 g (8 3/4 dl) Lailas blå Mjölmix

Till pensling
1 uppvispat ägg
Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen i assistent eller med elvisp med degkrokar.
  4. Strö lite mjölmix runt degen och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix, rulla ut den till en längd och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor, pumpakärnor och linfrön.
  8. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: