Glutenfri vegetarisk pizza

Ingredienser

Pizzadeg
25 g jäst
300 g (3 dl) vatten
40 g (2 msk) olivolja
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
440 g (8 dl) Lailas blå Mjölmix

Tomatsås
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
2 krm salt
2 tsk Kockens oregano

Topping
Rödlök
Champinjoner
Inlagda kronärtskockshjärtan
Grillad paprika
Oliver
Mozzarella
Pinjenötter
Ruccola
Olivolja till pensling

Instruktioner

  1. Smula ner jästen till pizzadegen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix och arbeta ihop degen, gärna i assistent.
  4. Strö lite mjölmix runtom degen och låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i minst 15 minuter. Låt tomatsåsen svalna en stund.
  6. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåtar i ugnen.
  7. Skala och skiva löken. Skiva champinjoner, kronärtskocka och paprika. Riv mozzarellan.
  8. Stjälp upp pizzadegen på ett lätt mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och kavla ut till runda pizzabottnar. Flytta över bottnarna på bakplåtspapper. Forma en kant runt pizzorna och pensla kanterna med olivolja.
  9. Bred ut tomatsås i ett tunt lager i botten av pizzorna. Strö lite riven mozzarella ovanpå.
  10. Fördela lök, champinjoner, kronärtskocka, paprika och oliver på Strö över lite mer mozzarella.
  11. Ta ut plåtarna ur ugnen och lägg snabbt bakplåtspapperen med pizzorna på de heta plåtarna.
  12. Grädda pizzorna i ugnen tills de fått fin färg, ca 10-12 minuter.
  13. Strö över pinjenötter och ruccola på de färdiggräddade pizzorna.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?