
Recept av: @anna_winer
Glutenfri snickerspizza
Ingredienser
4 minipizzor
6 dl Lailas blå Mjölmix
2 tsk bakpulver
ca. 0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
0,5 dl olja
Garnering
Jordnötssmör med kakao
Nötkola (se recept nedan)
Jordnötter
Nötkola
0,5 dl vegetabilisk grädde
2,5 msk jordnötssmör
4 tsk fibersirap
salt efter smak
Tillagning
- Blanda de torra ingredienserna till pizzadegen. Tillsätt vatten och olja och blanda snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i 4 delar och tryck ut dem med inoljade händer på oljade bakplåtspapper.
- Lägg chokladbitar längs kanten som du rullar in.
- Grädda pizzabottnarna på 250 grader ca 10-15 minuter.
- Toppa pizzan med jordnötssmör blandat med kakao, nötkola (se recept längre ner) och salta jordnötter.
Nötkola
- Koka upp ingredienserna till nötkolan och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Låt svalna.
Glutenfritt: Ja