Glutenfri semmelkladdkaka

Ingredienser

150 g smör
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk Kockens kardemummakärnor
100 g mandelmassa
1/4 tsk salt
135 g (2 1/2 dl) Lailas blå mjölmix
Smör och Lailas mjölmix till formen

Topping
3 dl vispgrädde
Florsocker

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker lätt.
  3. Mortla kardemummakärnorna och riv mandelmassan grovt. Tillsätt till smeten tillsammans med salt och mjölmix. Vispa eller rör ihop alltsammans till en jämn smet.
  4. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med mjölmix.
  5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn gärna med en sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och torr i kanterna när den är färdig.
  6. Låt kakan svalna och ställ den gärna i kylskåp några timmar innan servering så står den till sig och blir perfekt kladdig i mitten.
  7. Vispa grädden och spritsa på kakan samt pudra över florsocker innan servering.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?