Glutenfri saffranskladdkaka

Ingredienser

1 kaka

150 g smör
1 kuvert (0,5 g) Kockens saffran
3 ägg
225 g (2 ½ dl) strösocker
1 krm salt
110 g (2 dl) Lailas blå Mjölmix
Smör och Lailas blå Mjölmix till formen

Garnering
2 dl vispgrädde
½ dl lingon
Florsocker

Instruktioner

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran och låt dra medan du gör resten av smeten.
2. Rör ihop ägg, strösocker, salt och mjölmix i en bunke.
3. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord springform (ca 24 cm i diameter) mjölad med mjölmix.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska vara lös i mitten men fast i kanterna när den tas ut ur ugnen. Låt kakan kallna.
6. Vispa grädden till garneringen och spritsa den på den kalla kakan. Strö över lingon och pudra på florsocker strax innan servering.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?