Glutenfri rulltårtstårta

Ingredienser

3 ägg

180 g (2 dl) strösocker

1 tsk Kockens kardemummakärnor

1 ½ tsk bakpulver

110 g (2 dl) Lailas blå Mjölmix

45 g (3 msk) mjölk

Fyllning

1 ½ dl jordgubbssylt

Garnering

3 dl vispgrädde

Bär, tex jordgubbar, hallon, blåbär

Citronmeliss

Ev. ätbara blommor

 

Instruktioner

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Mortla kardemummakärnorna. Blanda ihop kardemumman med bakpulver och mjölmix i en bunke och sikta ner i äggsmeten.
  3. Tillsätt mjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 5 minuter.
  6. Stjälp upp tårtbottnen på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som den gräddats på.
  7. Bred ut jordgubbssylten på tårtbottnen och rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan svalna med skarven nedåt.
  8. Skär rulltårtan i 12 bitar och lägg dem på ett tårtfat som en pyramid.
  9. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den lite här och där på tårtan.
  10. Garnera med bär, citronmeliss och eventuellt ätbara blommor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?