
Recept av: @anna_winer
Glutenfri äppelkladdkaka
Ingredienser
12 små
Kladdkaka i äpplen
12 små äpplen
125 g veganskt smör
1 dl kokosgrädde
2 dl sötning i ströform
2,5 dl Laila blå mjölmix
Vaniljpulver
Pajsmul
3 msk mandelsmör
2 dl glutenfria havregryn
2 msk fibersirap
1-2 msk vatten
Garnering
Mandelsmör
Cashewgrädde med vanilj
Tillagning
Kladdkaka i äpplen
- Gröp ur äpplena.
- Smält samman smöret med kokosgrädde och sötningen så kristallerna löser upp sig.
- Sikta i mjöl och vaniljpulver och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i de urgröpta äpplena och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter. Lägg även in ”locken” till äpplena efter halva tiden.
Pajsmul och garnering
- Mixa ihop alla ingredienserna till pajsmulet.
- Låt äpplena svalna något innan du toppar med mandelsmör, pajsmul och kanel. En klick cashewgrädde med vanilj blir pricken över i!
Glutenfritt: Ja