
Recept av: @bakasockerfritt
Glutenfri äppelkaka med havre- och karamelltäcke
Ingredienser
ca 8 portioner
3 äpplen (eller 4 små)
125 gram smör
3 dl havregryn
1 ½ dl Lailas blå Mjölmix
1 dl sockerersättning
½ dl fibersirap med karamellsmak (gold eller honey)
2 msk mjölk
½ tsk bakpulver
½ tsk Kockens kardemumma malen
Tillagning
- Smält smör och fibersirap, ta från plattan och blanda ner resterande ingredienser förutom äpple.
- Skala och skär tunna skivor av äpplena och lägg i botten av en smord 20-cm springform. Fördela över smeten.
- Grädda på 175 grader, mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Låt svalna (men äts gärna ljummen) och servera med vispad grädde eller vaniljglass utan tillsatt socker.
Glutenfritt: Ja