75 cl kraftigt enklare rödvin
1 dl valfritt socker (farin, råsocker etc.)
1 påse Kockens glöggkryddor
3-4 apelsiner
2 mandariner eller klementiner
1 citron
(kan eventuellt spetsas med vodka eller konjak)
6-8 glas
75 cl kraftigt enklare rödvin
1 dl valfritt socker (farin, råsocker etc.)
1 påse Kockens glöggkryddor
3-4 apelsiner
2 mandariner eller klementiner
1 citron
(kan eventuellt spetsas med vodka eller konjak)
Lägg kryddorna i en kastrull. Häll på vin så att alla kryddor täcks. Tillsätt socker och låt sjuda upp under omrörning. Lägg på lock och låt svalna.
Sila ifrån kryddorna och tillsätt resterande vin och pressad saft från 1-2 apelsiner. Lägg i skivade/klyftade citrusfrukter och låt allt bli riktigt hett. Kan spetsas med vodka eller konjak om så önskas.
Garnera med en remsa apelsinskal.
Servera gärna biscottiskorpor till.