Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Glühwein med julens smaker

Ingredienser

6-8 glas

75 cl kraftigt enklare rödvin

1 dl valfritt socker (farin, råsocker etc.)

1 påse Kockens glöggkryddor

3-4 apelsiner

2 mandariner eller klementiner

1 citron

(kan eventuellt spetsas med vodka eller konjak)

Instruktioner

Lägg kryddorna i en kastrull. Häll på vin så att alla kryddor täcks. Tillsätt socker och låt sjuda upp under omrörning. Lägg på lock och låt svalna.

Sila ifrån kryddorna och tillsätt resterande vin och pressad saft från 1-2 apelsiner. Lägg i skivade/klyftade citrusfrukter och låt allt bli riktigt hett. Kan spetsas med vodka eller konjak om så önskas.

Garnera med en remsa apelsinskal.

Servera gärna biscottiskorpor till.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!