Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Försommargryta med sting

Ingredienser

4 port.

500 g fiskfilé t ex lax

saft av 1 limefrukt + ½ tsk salt

smör/olja till stekning

1  mindre purjolök

1 grön paprika

400 g krossade tomater

1-2 dl vatten

1 msk hummerfond

1 burk kokosmjölk (400 ml)

1 tsk Kockens timjan

½-1 tsk Kockens vitlökspulver

1-2 krm Kockens chili Habanero

150 g skalade räkor

Garnering

skivad sallaslök eller ramslök

Instruktioner

1. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Blanda med limejuice och salt. Snitta purjolöken på längden och skölj den väl, strimla. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.

2. Fräs grönsakerna, krydda och tillsätt krossade tomater, vatten och hummerfond. Låt puttra samman några minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp.

3. Tillsätt fisken som får sjuda med ett par minuter, vänd ner räkorna och låt allt bli varmt.

4. Strö över skuren salladslök eller som på bilden, ramslök. Serveras med kokt ris eller potatis och en sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?