Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Flankstek med chimichurri

Ingredienser

5-6 portioner

1 flankstek ca 1 kg

Chimichurri

ca 1 dl valfri olja, t ex rapsolja

1 tsk Kockens vitlökspeppar

2 krm Kockens spiskummin

1 tsk Kockens oregano

1 tsk Kockens timjan

1 fint riven vitlöksklyfta

1 knippe fint hackad persilja

ca 2 msk fint hackad röd paprika

saft och fint rivet skal från 1 citron

Instruktioner

1. Blanda samman chimichurrin. Låt den gärna stå och mogna några timmar i kylen.

2. Låt flanksteken bli rumstempererad.

3. Strö över lite salt och peppar. Grilla flanksteken ca 5-6 minuter på varje sida till en innertemperatur på ca 58 °C. Pensla på chimichurrin mot slutet av grillningen. Det är viktigt att köttbiten får vila inlindad i folie ca 5-8 minuter innan den ska trancheras. Häll gärna på lite extra chimichurri i foliepaketet så det blir extra marinerat. Tänk på att skära köttet tvärs över muskelfibrerna för att få ett mört kött!

4. Servera tillsammans med en sallad, potatis- eller pastasallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?