Färgglad julsallad

Ingredienser

ca 8 port. buffé

1 klyfta rödkål
ca 1/2 påse ca 30 g rucolasallad
1/2 påse ca 75 g Provencalesallad el. 1/2 huvud isbergssallad
2-3 apelsiner
1/2 mindre, tunt skivad fänkål
ca 1/2 dl grovt  hackade pekannötter

Citronettedressing:
4 msk olja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk vatten
2 tsk Kockens citronpeppar
1 tsk Kockens chilimix

Instruktioner

  1. Hyvla rödkålen med osthyvel el. liknande till tunna strimlor, blanda med rucola och sallad. Skär skalet och hinnor från apelsinerna. Skär ut skinnfria klyftor, blanda ner tillsammans med fänkål, och pekannötter.
  2. Blanda samman dressingen. Häll dressingen över salladen precis innan servering.

Tips: vänd ner rucolasalladen precis innan servering så behåller det sin gröna färg och spänst längre!

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!