
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Chokladfrosting
Cupcakes med frosting
Ingredienser
ca 12 stycken
100 g smör
3 ägg
1 ½ dl socker
ev ½ Kockens vaniljstång
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk stötta Kockens kardemummakärnor
Chokladfrosting
30 g mjukt smör
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl kakao
100 g färskost, typ Philadelphiaost
Garnering
chokladägg
Tillagning
- Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt i äggvispet
- Blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma. Sikta ner under försiktig omrörning omväxlande med det smälta smöret.
- Fördela smeten i stadiga formar, gärna i muffinsplåt. Grädda i 200 ˚C i ca 12-14 minuter tills de blir precis klara, prova med sticka. Låt svalna.
- Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao samt osten till en mjuk massa. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen. Garnera med chokladäggen.