Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Cupcakes med frosting

Ingredienser

ca 12 stycken

100 g smör

3 ägg

1 ½ dl socker

ev ½ Kockens vaniljstång

3 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk stötta Kockens kardemummakärnor 

Chokladfrosting

30 g mjukt smör

2 ½ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1½ dl kakao

100 g färskost, typ Philadelphiaost

Garnering

chokladägg

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt i äggvispet
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma. Sikta ner under försiktig omrörning omväxlande med det smälta smöret.
  3. Fördela smeten i stadiga formar, gärna i muffinsplåt. Grädda i 200 ˚C i ca 12-14 minuter tills de blir precis klara, prova med sticka. Låt svalna.
  4. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao samt osten till en mjuk massa. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen. Garnera med chokladäggen.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!