Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Croissanter på enkelt sätt

Ingredienser

ca 12 st små

1 rulle (250 g) smördeg, kyld

Körsbärssylt

250 g frysta körsbär, urkärnade

125 g syltsocker

½ tsk Kockens kardemummakärnor

ägg till pensling

½-¾ tsk Kockens kardemummakärnor

2-3 msk socker

Instruktioner

  1. Dela de halvfrusna körsbären grovt, blanda med syltsocker och väl stötta kardemummakärnor. Koka samman sylten enligt anvisning på syltsockerförpackningen. Låt svalna.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Dela i 6 kvadrater och sedan till trekanter. Lägg en klick marmelad på varje och rulla ihop till gifflar.
  3. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispat ägg. Strö över stötta kardemummakärnor och socker. Grädda dem i 200 °C i ca 14-15 minuter eller tills de har fått fin färg och puffat upp. Servera gärna frasigt nybakade.

Tips! Det går bra att göra körsbärssylten kvällen innan.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?