
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Till sommarbuffén
Citronmarinerad potatissallad
Ingredienser
ca 6 bufféportioner
1 ½ kg färskpotatis
2 knippe sparris
1 knippe hackad gräslök
1 förpackning knaperstekt bacon 140 g
Citrondressing
1 dl olja + till stekning
pressad saft från 1 citron
4-5 tsk Kockens citronpeppar
1 tsk Kockens torkad dill
Garnering
några rädisor
Tillagning
1. Skrubba potatisen väl och dela dem om de är stora. Koka dem i saltat vatten. Ansa sparrisen och skär dem i mindre bitar.
2. Blanda samma dressingen och låt stå en stund. Häll vattnet från potatisen och häll sedan dressingen över potatisen. Låt stå och svalna.
3. Stek sparrisen i en het panna i någon minut. Krydda med salt och peppar. Strax innan servering blandas sparrisen ner i potatissalladen tillsammans med gräslöken. Lägg upp på fat och strö över smulad bacon. Garnera med klyftade rädisor. Servera gärna till Kockens rubbade fläskfilé.