
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Chokladtårta med rosépeppar
Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
2 ½ dl socker
3 ägg
125 g smör
125 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
1 ½ tsk bakpulver
Glasyr
75 g mörk choklad
100 g nougat
Chokladgrädde
1 msk kakao
1 msk socker
1 msk hett vatten
ca 3 dl vispgrädde
Garnering
Tillagning
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och fint hackad choklad på svag värme.
- Blanda mjöl, kakao, kanel och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och chokladsmeten växelvis i äggblandningen och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen i ugnen i 175 °C i ca 30 minuter. Låt svalna i formen.
- Smält hackad choklad med riven nougat på svag värme och häll över i formen. Ställ kallt för att stelna.
- Chokladgrädde: Blanda kakao, socker och hett vatten. Låt svalna. Vispa grädde och blanda ner kakaoblandningen med få stora tag.
- Lossa tårtan och lägg upp på fat. Spritsa eller klicka chokladgrädden över tårtan. Garnera med önskad mängd lätt krossad rosépeppar.