I samarbete med tidningen Hembakat

Chokladkola med chili

Ingredienser

ca 40 stycken

50 g smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk glykossirap
½ tsk Kockens chili flakes, Ekologiska

Instruktioner

  1. Smält smöret försiktigt i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner kakaon i smöret för att undvika att kakaon klumpar sig.
  2. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Låt kolan koka tills den når 120–121 grader. Rör om då och då.
  3. Mortla chilin lite grann, tillsätt den i smeten och rör om. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt kolan stelna i ca 4 timmar.
  4. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in den i cellofan eller bakplåtspapper.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?