50 g smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk glykossirap
½ tsk Kockens chili flakes, Ekologiska
Chokladkola med chili
Ingredienser
ca 40 stycken
Instruktioner
- Smält smöret försiktigt i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner kakaon i smöret för att undvika att kakaon klumpar sig.
- Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Låt kolan koka tills den når 120–121 grader. Rör om då och då.
- Mortla chilin lite grann, tillsätt den i smeten och rör om. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt kolan stelna i ca 4 timmar.
- Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in den i cellofan eller bakplåtspapper.