
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Chokladglass med sting
Ingredienser
ca 1 liter
3 äggulor
1 ½ dl strösocker
2 dl gräddmjölk 50/50
1-½ tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
2 krm Kockens chili flakes, Ekologiska
2-3 msk kakao
50 g finhackad mörk choklad
3 dl vispgrädde
Valnötskrisp
1 ½ dl socker
½-¾ dl hackade valnötter
Tillagning
- Sjud äggulor, socker, gräddmjölk, kakao och kryddor i en kastrull under kraftig omrörning till en kräm. OBS: Får inte koka! Dra kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad i den heta krämen tills chokladen smält. Låt svalna. Rör om då och då.
- Vispa grädden fluffig, men inte grynigt, och rör ner i chokladsmeten.
- Häll smeten i en bakpappersklädd form. Täck och ställ in i frysen till nästa dag.
- Smält socker i en tjockbottnad panna, utan att röra för mycket, till gyllene färg. Vänd ner nötterna och häll genast upp på bakpappersklädd plåt och låt stelna. Krossa och strö över glassen vid servering.