
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Kryddstark
Chili con carne med tillbehör
Ingredienser
4 port.
1 burk kidneybönor
400 g köttfärs
smör till stekning
2 mindre gula lökar
2 röda hackade paprikor
500 g krossade tomater
1-1 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond
1 tsk Kockens spiskummin
2 ½-3 tsk Kockens Chili Chipotle
1 tsk Kockens vitlökspulver
1 tsk Kockens oregano
Valfria tillbehör
tjock yoghurt eller liknande (grekisk/turkisk/rysk)
skivad salladslök, riven ost, tärnad avokado, tortillabröd, limeklyftor
Tillagning
1. Bryn köttfärsen smulig i omgångar och smaksätt med salt och kryddor. Vispa ur pannan med lite vatten varje gång så det motsvarar ungefär ca 1 1/2 dl. Häll över till större gryta.
2. Fräs hackad lök och paprika i mindre bitar. Häll över det i färsen.
3. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av.
4. Tillsätt tomatkross och låt småputtra under lock ca 30 minuter. Lägg till sist i bönorna och smaka av om eventuellt mer kryddor behövs. Servera med tillbehör.