
Recept av: @camillahamid
Camilla Hamids semmelpizza
Ingredienser
2 pizzor
Pizzabotten
25 g jäst
1,5 dl rumstempererad mjölk
0,5 dl strösocker
1 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk
3-4 dl vetemjöl
25 g rumsvarmt smör
1 krm salt
Fyllning
200g riven mandelmassa
100g smör
1 msk vaniljsocker
0,5 dl farinsocker
Topping
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelflarn
florsocker
Tillagning
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. Ha sedan i resten av ingredienserna, men spara 1 dl av vetemjölet. Knåda degen i minst 10 min i maskin eller 20 min för hand.
- Plasta in degen i bunken och låt jäsa i ca 40 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen till en tjock och krämig smet.
- Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Stjälp upp pizzadegen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut till två, tunna, pizzabottnar. Lägg över bottnarna på varsin plåt täckt med bakplåtspapper.
- Bre fyllningen på pizzorna och grädda en i taget i ca 5-10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Låt pizzan svalna helt innan du toppar mer vispgrädde, mandelspån och florsocker.