Recept av: @camillahamid

Camilla Hamids semmelpizza

1/5 (2)


Ingredienser

2 pizzor

Pizzabotten

25 g jäst

1,5 dl rumstempererad mjölk

0,5 dl strösocker

1 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk

3-4 dl vetemjöl

25 g rumsvarmt smör

1 krm salt

Fyllning

200g riven mandelmassa

100g smör

1 msk vaniljsocker

0,5 dl farinsocker

Topping

3 dl vispgrädde

0,5 dl rostade mandelflarn

florsocker

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. Ha sedan i resten av ingredienserna, men spara 1 dl av vetemjölet. Knåda degen i minst 10 min i maskin eller 20 min för hand.
  2. Plasta in degen i bunken och låt jäsa i ca 40 minuter.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen till en tjock och krämig smet.
  4. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  5. Stjälp upp pizzadegen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut till två, tunna, pizzabottnar. Lägg över bottnarna på varsin plåt täckt med bakplåtspapper.
  6.  Bre fyllningen på pizzorna och grädda en i taget i ca 5-10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Låt pizzan svalna helt innan du toppar mer vispgrädde, mandelspån och florsocker.

Liknande recept: