Recept av: @camillahamid

Camilla Hamids rödbetskaka med Superkryddor

0/5 (1)


Ingredienser

1 kaka

Kaka

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 msk Kockens Superkryddor kanel, kardemumma, ingefära

2 krm salt

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl fint rivna rödbetor

1,5 dl neutral olja

Frosting

400 g färskost

50 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

2 msk rödbetsjuice

 

Röd oxalis att garnera med

Tillagning

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 8–10 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och fodra din springform med bakplåtsppaper.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, Kockens Superkryddor och salt i en bunke. Ställl åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med en elvisp. Vänd ner rivna rödbetor och olja.
  4. Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du toppar med frostig.
  5. Vispa färskost och smör krämigt med elvisp. Tillsätt rödbetsjuice och vispa lite till.
  6. Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med hjälp av en slickepott.
  7. Spritsa frostingen på kakan och garnera med röd oxalis. Servera & njut eller förvara i kylskåpet.

Liknande recept: