
Recept av: @camillahamid
Camilla Hamids pepparkaksmums
Ingredienser
Kaka
200 g smör
2 msk Kockens kanel malen
1 msk Kockens nejlikor malda
2 msk Kockens kardemumma malen
1 msk Kockens ingefära malen
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk
Glasyr
150 g smör
1 dl starkt kaffe
2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokosflingor till garnering
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader och täck din långpanna 30×40 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor. Ställ åt sidan.
- I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Tillsätt mjölken smörkryddsblandningen i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i långpanna, bre ut så att du får en jämn kaka och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna i rumstemperatur under tiden som du gör glasyren.
- Smält smöret till glasyren i en kastrull. Ha ner resten av ingredienserna till glasyren (förutom kokos) och rör ihop till en jämn glasyr. Häll ut glasyren på kakan, garnera med kokos och låt alltsammans svalna och stelna i kylen innan servering.