Recept av: @camillahamid

Camilla Hamids pepparkaksmums

2.5/5 (2)


Ingredienser

Kaka

200 g smör

2 msk Kockens kanel malen

1 msk Kockens nejlikor malda

2 msk Kockens kardemumma malen

1 msk Kockens ingefära malen

4 ägg

4 dl strösocker

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 dl mjölk

Glasyr

150 g smör

1 dl starkt kaffe

2 dl kakao

1,5 msk vaniljsocker

5 dl florsocker

kokosflingor till garnering

 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader och täck din långpanna 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt mjölken smörkryddsblandningen i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i långpanna, bre ut så att du får en jämn kaka och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna i rumstemperatur under tiden som du gör glasyren.
  7. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Ha ner resten av ingredienserna till glasyren (förutom kokos) och rör ihop till en jämn glasyr. Häll ut glasyren på kakan, garnera med kokos och låt alltsammans svalna och stelna i kylen innan servering.

Liknande recept: