Broccolisoppa med rostade sesamfrön

0/5 (1)


Ingredienser

500 g färsk broccoli

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 l vatten

3 msk grönsaksfond eller 2 grönsaksbuljongtärningar

1 tsk Kockens paprika stark

1 tsk Kockens oregano

Kockens svartpeppar

1 msk olja till stekning

+ ev lite Maizenaredning

Till servering

Rostade sesamfrön

200 g halloumi

valfritt bröd + Kockens persillade

Tillagning

  1. Skölj och skär broccolin i mindre bitar. Använd både stam och blommor.
  2. Hacka den gula löken och vitlöken.
  3. Stek lök och vitlök mjuk i olja i en rymlig kastrull.
  4. Tillsätt broccolin och låt den fräsa med ett par minuter.
  5. Häll på vatten och buljong/fond, tillsätt paprikapulver och oregano och låt sjuda under lock 10-15 minuter tills broccolin är mjuk.
  6. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  7. Vill du ha en lite tjockare soppa kan du reda den med lite maizenaredning.
  8. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
  9. Skär brödet och halloumin i lika stora delar. Stek bröden i lite olja och strö över persillade.
  10. Stek halloumin i lite olja tills den får fin färg. Varva bröd och halloumi på spett och servera till soppan som du toppar med rostade sesamfrön och lite extra Paprika stark.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Liknande recept: