
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Perfekt till glöggminglet
Brietårta med torkad frukt
Ingredienser
15 port. (del av buffé)
2 x 500 g brieost
ca 2 dl valnötter eller pumpafrön
ca 75 g grovt hackade fikon (torkade)
ca 75 g grovt hackade aprikoser (torkade)
ca ¾ dl flytande honung
3-5 krm Kockens pepparkakskrydda eller 1 tsk Kockens chilimix
ev. 1 färskt fikon och kryddgrönt till garnering
Tillagning
Lägg de båda brietårtorna dubbla på en bakpappersklädd plåt. Blanda samman nötter, pumpafrön och den torkade frukten. Lägg nöt-/fruktblandningen på brietårtan. Strö över valfritt kryddförslag.
Vid servering, ringla över honungen och sätt in plåten i 175 ºC i 10-12 minuter. Låt svalna något. Servera tårtan ljummen tillsammans med knäckebröd. Garnera gärna med ett klyftat fikon och kryddgrönt.