
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Med majs, matvete och vårlök
Black bean chili-gryta
Ingredienser
4 port.
Chili
1 st gul lök, skalad, finhackad
1 st vitlöksklyfta, skalad, krossad
1 burk svarta bönor, kokta
1 msk olivolja
1 st röd chili, urkärnad, finhackad
2 st tomater
2 msk Kockens spiskummin
mynta till garnityr
Grönsaker
4 st majskolvar
1 burk matvete, kokt
1 msk olivolja
2 tsk Kockens Mexican Spice Mix
1 knippe vårlök, strimlad
Tillagning
Chili
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt bönor och tomater och låt det koka i 20 minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
Grönsaker
Skär kornen av majskolven och fräs dem i olivolja. Tillsätt matvete och låt det fräsa i 5 minuter. Krydda därefter med Mexican spice mix. Tillsätt vårlöken och smaka av med salt.
Servering
Servera på varma tallrikar och garnera med myntan.