Blåbär- och kardemummaremmar

0/5 (1)


Ingredienser

15 stycken

10 st gelatinblad

225 g frysta blåbär

1 dl strösocker

50 g glukossirap

1 tsk Kockens kardemumma malen

 

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Blanda blåbär, socker och glukossirap i en kastrull. Låt koka till 105 grader. Tillsätt den malda kardemumman.
  3. Mixa lingonkoket med stavmixer. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den heta vätskan.
  4. Bred ut massan tunt på bakplåtspapper eller siliconmatta och stelna över natten. Massan ska nästan kännas torr innan du rullar i socker. Annars smälter sockret.
  5. Skär remsor och rulla i strösocker och rulla ihop. Du kan även strö över lite extra nymald kardemumma.

Liknande recept: