1 kg kycklingvingar
1 msk Kockens Mexican Spice Mix
1 tsk Kockens paprikapulver
2 tsk salt
1 kg potatis
salt och peppar
olja till stekning
Dippa
ca 1 dl majonnäs
1-2 tsk Kockens curry
1-2 nypor socker
4 port.
1 kg kycklingvingar
1 msk Kockens Mexican Spice Mix
1 tsk Kockens paprikapulver
2 tsk salt
1 kg potatis
salt och peppar
olja till stekning
Dippa
ca 1 dl majonnäs
1-2 tsk Kockens curry
1-2 nypor socker
1. Lägg kycklingvingarna i en stor plastpåse. Blanda kryddorna och strö över kycklingen i påsen. Få lite luft i påsen, snurra ihop och skaka väl.
2. Lägg kycklingvingarna glest på en bakpappersklädd plåt. Grilla dem i 225 °C i 25-30 minuter. Strö eventuellt över extra Mexican Spice Mix under stekningen.
3. Skrubba potatisen, klyfta och lägg på en plåt. Ringla över olja och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt och nymald svartpeppar. Stek dem i ugn i 225 °C, 25-30 minuter, tills de fått fin färg och är knapriga.
4. Blanda samman ingredienserna till dippen. Servera kyckling och potatis med dippa och en sallad.