
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Med supergoda tillbehör
Bakad citronlax på grillen
Ingredienser
4 port.
Lax
800 g laxfilé
1 msk Kockens citronpeppar
2 st citroner, tunna skivor
4 st dillkvistar
50 g smör
2 st citroner, halverade
Dillprimörer
400 g färskpotatis
100 g rädisor
20 g rädisblast, plockad och sköljd
100 g salladslök, finskuren
20 g dill, finskuren
50 g babyspenat, sköljd och torkad
50 g forellrom
Dijondressing
3 msk dijonsenap
2 msk vatten
Tillagning
Lax
Dela laxen i fyra bitar och riv fyra folieark. Lägg den skivade citronen och dill i botten och toppa med laxen. Salta och krydda med citronpeppar. Lägg en klick smör på toppen och vik ihop till ett paket. Gör likadant med alla fyra fiskbitarna så du har fyra paket. Placera på grillen och lägg på locket. Det tar ca 15 minuter. Eller baka i ugn på 200 °C i 15 minuter.
Dillprimörer
Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknar. Koka upp rädisorna hastigt och halvera dem. Blanda med övriga ingredienser och vänd upp allting med dijondressingen.
Dijondressing
Lägg dijonsenapen i en liten skål. Tillsätt vattnet lite i taget och vispa sedan så det blandar sig.
Servera foliepaketen hela direkt på tallriken och låt gästerna själva vika upp dem. Servera med primörsalladen och citronhalvor.