Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Asiatiskt räkspett

Ingredienser

4 portioner

2 ½ citrongräs
saft av 2 ½ lime
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 msk sweet chilisås
1 tsk Kockens vitlökssalt
1 krm Kockens vitlökspulver
1-2 krm Kockens chili flakes
1-2 krm Kockens ingefära malen
ca 350 g ASC certifierade frysta stora råa räkor

Garnering
Kockens sesamfrön
citron eller lime

Tillbehör
majonnäs
sallad
ris eller vitt bröd

Instruktioner

  1. Lägg spetten i kallt vatten.
  2. Finhacka citrongräset fint. Tillsätt limesaft, oljor, chilisås och kryddor. Blanda samman. Lägg ner räkorna som får ligga i ca 30 minuter.
  3. Ta upp räkorna och låt dem rinna av. Trä dem på spett och stek eller grilla i het ugn någon minut på varje sida.
  4. Servera genast. Strö över sesamfrön.
  5. Servera tillsammans med kokt jasminris och sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?