En underbar smakrik soppgryta med hetta!
- Skär lök, 1 lime, ingefära i mycket tunna skivor. Dela kycklingfiléerna på längden och skär så tunna skivor det går.
- Koka nudlarna knappt klara och låt dem rinna av och svalna. Fördela nudlar, gärna i något mindre bitar (lättare att få i sig), lök, lime och spenat i stora soppskålar.
- Fräs vitlökspulver, ingefära i olja. Tillsätt curryn som får fräsa samman i ett par minuter. Späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning, sedan vatten med buljongtärning. Låt allt puttra samman i ett par minuter. Tillsätt saft från den andra limen. Smaka av med liten mängd socker som gör att curryn får rundare smak!
- Lägg i kycklingskivorna och låt sjuda tills de är klara 5-7 min. Häll den heta kycklingsoppan över nudlar och grönsaker. Servera genast med ev. bröd till.