Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ansjovisbåtar

Ingredienser

12 stycken små

3 dl (knappt) vetemjöl
2 krm salt
90 g kallt smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
3 dl fint strimlad purjolök
smör till stekning
ca 125 g varav 79 g ansjovisfiléer
2 ägg
1 dl kokbar valfri grädde
1 ½-2 tsk Kockens örter Provençal
salt och peppar

Garnering
gräslök

Instruktioner

1. Blanda samman degen snabbt i en matberedare, bara tills den precis går ihop. Dela i bitar och tumma i formar. Muffinsfolieformar går också bra. Ställ dem kallt i ca 20 minuter.
2. Fräs purjolöken mjuk i smör, krydda med salt och peppar.Ta ut formarna,nagga dem lätt och fördela i purjolök och ansjovis.
3. Vispa samman äggstanningen, tillsätt krydda och en nypa salt. Häll över i formarna och grädda dem i 200 °C i ca 18 minuter eller tills fyllningen stelnat och fått fin färg.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?