1 förpackning bacon 140 g (gärna alspånsrökt)
ca 1/3 strimlad purjolök
8 ägg
2 dl vispgrädde eller valfri kokbar
ca ½ tsk salt och Kockens vitpeppar malen
75 g riven ost
1-2 tsk Kockens pizzakrydda
½-1 tsk Kockens oregano
12 små tomater
12 st
1 förpackning bacon 140 g (gärna alspånsrökt)
ca 1/3 strimlad purjolök
8 ägg
2 dl vispgrädde eller valfri kokbar
ca ½ tsk salt och Kockens vitpeppar malen
75 g riven ost
1-2 tsk Kockens pizzakrydda
½-1 tsk Kockens oregano
12 små tomater
1. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs purjolöken mjuk. Klipp baconet till mindre bitar och lägg det i stadiga muffinsformar tillsammans med purjolöken. Fördela hälften av osten över.
2. Vispa samman ägg och grädde. Krydda med salt och peppar.
3. Häll smeten i formarna, strö över ost och örtkryddor. Sätt en tomat i varje. Grädda i 200 °C i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg.
Servera gärna en sallad till!