Sätt smak på livet

Mat är fantastiskt. Rätt kryddad mat är ännu bättre. Kockens erbjuder torkade kryddor och produkter som har valts ut med stor noggrannhet för att hjälpa dig skapa magi hemma i ditt eget kök. Produkter som sätter smak på livet, varje dag.

Smakfull historia

Kockens varit en ledande innovatör i den svenska krydd- och matvärlden sedan 50-talet. Varumärket Kockens har däremot hängt med längre än så. Redan 1916 registrerades Kockens tillsammans med den karaktäristiska figuren av den glada kocken. Och även om vår logotyp idag är mer av det minimalistisk slaget så symboliserar den samma sak – glädjen i att laga riktigt god mat. Idag är Kockens AB en del av Lyckebygruppen, och tillverkningen av våra kryddor och produkter till Sveriges alla hushåll och storkök sker i vår fabrik i skånska Fjälkinge. Förutom kryddor från alla världens hörn hittar du också potatismjöl, Lailas glutenfria mjöl och smakrika italienska desserter i vårt produktsortiment.

Det sitter i råvaran

Vi jobbar bara med leverantörer vi tror på. De som vi vet kan förse oss med råvarorna som har den högsta kvaliteten. Men vi nöjer oss inte riktigt där. I vår fabrik har vi vårt eget ISO-ackrediterade mikrobiologiskt labb där vi kontrollerar alla råvaror som kommer till oss. Vi är också certifierade enligt BRC och ISO 9001. Kort sagt – vi har koll på hela flödet i vår fabrik så att vi kan säkerställa att produkterna du hittar på hyllan är riktigt bra.

Självklart håller vi oss också ständigt uppdaterade om livsmedelslagstiftning via våra svenska och internationella nätverk av experter inom kryddor, aromer, livsmedelskemikalier och stärkelse.

Hållbarhet

Våra kryddor ska inte bara smaka bra. De ska kännas bra. Så när vi tillverkar och köper in våra produkter ser vi till att göra det med ansvar för både människor och miljön.

Läs mer om hållbarhet

Kockens

Matlagningsmagi sedan 1916

Hårdtestat i Fjälkinge

Det är inte bara i labbet som det experimenteras på Kockens fabrik i Fjälkinge. Här har vi även vår stora kryddträdgård och vårt provkök, där vi lagar mat, bakar och testar oss fram till nya spännande blandningar, smaker och produkter som du kan ha användning av i ditt kök.