Lailas glutenfria matpaj

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

100 g smör

3 dl Lailas blå Mjölmix

1 ägg

Fyllning

3 ägg

2,5 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk Kockens svartpeppar grovmalen

150 g rökt skinka

150 g riven ost

10 st cocktailtomater

Instruktioner

  1. Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ i kylen i 15 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.
  4. Skär skinkan i strimlor. Vispa samman ägg, mjölk, salt, och peppar.
  5. Blanda i skinkan och rivna osten.
  6. Fyll pajen med fyllningen och lägg på cocktailtomater.
  7. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och baka pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills fyllningen känns fast och fått fin färg.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!