Lailas glutenfria saffranscookies med vit choklad

Ingredienser

0,5 g Kockens saffran

0,5 tsk vatten

100 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

1 ägg

4 dl Lailas Blå Mjölmix

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

100 g grovhackad vit choklad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda saffran och vatten i en bunke för att frigöra smak och färg.
  3. Tillsätt smör och socker i bunken och vispa samman. Vispa ner ägget.
  4. Blanda samman mjölmix, salt och bakpulver och arbeta ihop med smöret till en smidig deg. Avsluta med att blanda i hackad vit choklad.
  5. Rulla matskedsstora bollar och lägg med mellanrum på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Baka mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på plåten.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!