Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Fänkålssallad med apelsin

Ingredienser

4 port.

Sallad

2 st fänkål

2 st apelsiner

2 st paprikor, röda

Dressing

2 msk olivolja

1 msk citronsaft

1 msk apelsinsaft

2 msk Kockens salladskrydda Italiensk

½ tsk Kockens chilipeppar

Instruktioner

Sallad

Skiva fänkålen tunt och lägg i isvatten. Rosta paprika i ugnen på 250 °C tills den är sotad. Lägg paprikan i en bunke med lock på. När den kallnat drar man av skinnet och skär fruktköttet i strimlor. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer.

Dressing

Blanda samtliga ingredienser.

Servering

Servera salladen på stora fat.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!