Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pepparkaks­muffins

Ingredienser

12 st

150 g smör

2 ½ dl socker

2 ägg

1 dl gräddfil

1 dl lingonsylt

4 dl vetemjöl

3-4 tsk Kockens pepparkakskryddor

2 tsk bakpulver

Garnering:

150 g philadelphiaost, naturell

3 msk florsocker

rivet skal av ¾ citron

ca 75 g smör

lingon (frysta)

Instruktioner

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.

Blanda resterande ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om till en smet och häll i stadiga muffinsformar.

Grädda i 200 ºC i ca 20 minuter. Prova med sticka.

Blanda samman philadelphiaost, florsocker, citronskal och smör till en fluffig konsistens. Bred eller spritsa ostmassan på muffinsen och garnera med ling

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!