Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Äppelmuffins med kanelsocker

Ingredienser

ca 8 medelstora

100 g smör

1 ½ dl socker

2 ägg

1 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

1 dl havregryn

ca ½ dl mjölk

1 äpple + eventuellt extra till garnering

ca 1 tsk Kockens kanel malen + ca ½ msk socker

Instruktioner

1. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sikta ner under omrörning. Tillsätt havregryn och till sist mjölken.

2. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Blanda socker med kanel och strö över äppelklyftorna.

3. Fördela smeten i stadiga former eller sätt muffinsformar i en muffinsplåt så de behåller formen.

4. Fördela äppelklyftorna i formarna och tryck ner dem lite. Grädda i 200 °C i 10-15 minuter beroende på storlek och formar. Prova med sticka. Låt svalna och sikta eventuellt lite florsocker över.

Servera gärna tillsammans med varm choklad.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!