Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Inlagd sill med lök & pepparrot

Ingredienser

Löksill (recept 1)

2 burkar inläggningssill à 420 g

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättikssprit 12 %

1 påse Kockens sillkryddor 10 g

2 rödlökar

Pepparrotssill (recept 2) 

½ sats väl avrunnen sill från recept 1

2 dl crème fraiche

2 tsk dijonsenap

1-2 msk riven pepparrot på burk

2-3 krm socker

½ ask kryddkrasse till garnering

Instruktioner

Recept 1

1. Koka upp vatten, socker och ättikssprit tillsammans med kryddorna under omrörning. Låt kallna.

2. Skala och skiva lökarna. Skölj filéerna väl och skär i mindre bitar. Varva lag och sill. Ställ kallt i ca 12 timmar.

3. Serveras som löksill.

Recept 2

1. Blanda crème fraiche med senap, pepparrot lite efter hand och socker för att runda av pepparrotsmaken.

2. Låt gärna stå över natten för att mogna. Vid servering klipp rikligt med krasse över.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!