Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Marinerad grönsaksbulgur

Ingredienser

4 port.

4 port. bulgur, couscous eller ris

Vatten + 1 grönsaksbuljong

Matfett till stekning

1 paprika el. ½ vardera av gul/röd

½ strimlad purjolök

150 g sugar snaps ärtor

1 förpackning röda kidneybönor (ca 380 g varav 230 g bönor)

Marinad

3 msk olja

2-3 tsk Kockens citronpeppar

300-350 g halloumiost

Instruktioner

1. Tillred bulgurgrynen enligt anvisning på förpackningen med smulad buljongtärning.

2. Skär paprikan i mindre bitar och fräs tillsammans med purjolöken och de lätt förvällda sockerärtorna. Blanda samman marinaden och häll över den ljumna bulgurn. Blanda i grönsakerna.

3. Stek skivad halloumiost i någon minut på varje sida, använd gärna grilljärn för att få en fin stekyta. Servera grönsaks-bulgurn med grillad halloumi.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!