Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Steak Frites med vitlökssmör

Ingredienser

4 port.

Biff

800 g biff

1 msk Kockens lökpulver

1 msk Kockens vitlök finhackad

1 msk Kockens vitlökspulver

1 msk Kockens örter Provencal

Smör

100 g smör, rumstempererat

1 msk Kockens lökpulver

1 msk Kockens vitlök finhackad

Chips

200 g mandelpotatis

1 tsk Kockens vitlökspulver

salt

rapsolja, neutral, till fritering

Instruktioner

Biff

Skiva biffen i 4 skivor och gnid in skivorna med kryddorna. Grilla dem runtom och baka sedan klart dem i ugnen på 100 °C tills biffen får en innertemperatur på 56 °C. Låt de ligga och vila.

Smör

Blanda smöret med kryddorna och skyn från plåten där biffen stekts. Smaka av med salt.

Chips

Skiva potatisen tunt. Fritera potatisen i rapsoljan, som ska ha en temperatur på 160 °C, tills den får fin färg och blir frasiga. Krydda med salt och vitlökspulver.

Servering

Servera biffen på varma tallrikar med smöret och chipsen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!